وکالت امور انحصار وراثت


وکالت امور انحصار وراثت

اصولاً در تمامی جوامع بشری اموال به جا مانده از متوفی به بازماندگانش می رسد. این مهم در تمدن های ابتدایی بشر نیز مسبوق به سابقه است. از حیث عقلی و منطقی نیز نزیک ترین بستگان متوفی سزاوارترین افراد به منظور به دست آوردن مالکیت اموال وی خواهند بود. قانونگذار ایران در قانونی مدنی که متاثر از فقه امامیه می باشد مقررات مفصل و پیچیده ای در خصوص ارث وضع نموده است. اغلب این مقررات در خصوص نحوه تقسیم و میزان سهم الارث بازماندگان متوفی می باشد.
خوب است بدانید؛ به منظور اثبات وراثت و چگونگی تقسیم اموال به جا مانده از مورث اخذ گواهی حصر وراثت یا انحصار وراثت بر اساس قانون امور حسبی الزامی می باشد. در حقیقت؛ وراث متوفی می بایست با ارائه مدارک و مستندات قانونی و مراجعه به مرجع قانونی و صلاحیت دار ابتدا گواهی انحصار وراثت اخذ نمایند و متعاقباً به دنبال انتقال مالکیت اموال مورث به خود باشند. برای مثال، اگر مورث در زمان حیات وجوه نقدی را در یکی از بانک ها سپرده بگذارد پس از مرگش وراث ابتدا می بایست گواهی حصر وراثت اخذ نمایند و سپس وجوه نقد را به عنوان ارث از بانک مطالبه نمایند. در خصوص انتقال اسناد مالکیت اموال ثبت شده مورث نیز مراتب به همین ترتیب است. اداره ثبت اسناد و املاک تا پیش از ارائه گواهی انحصار وراثت اقدام به انتقال اموال ثبت شده به وراث نخواهد کرد، این روال در خصوص سایر ادارات و مراجع قانونی نظیر دادگستری، پلیس راهور، اداره ثبت شرکت ها و … نیز وجود دارد.پیشنهاد می کنیم؛ پیش از هر گونه اقدام قانونی به منظور اخذ گواهی انحصار وراثت با وکلای پایه یک دادگستری مشورت نمایید. موسسه حقوقی عدل اندیشه متشکل از وکلای پایه یک دادگستری توانایی و آمادگی لازم به منظور ارائه خدمات حقوقی در راستای اخذ گواهی انحصار وراثت به شما عزیزان را دارد.جهت برخورداری از مشاوره حضوری و تلفنی یا اعطای وکالت به منظور اخذ گواهی انحصار وراثت از طریق راه های ارتباطی این صفحه به موسسه حقوقی و داوری اندیشه عدل و عدالت مراجعه نمایید.

ارث

ارث:

ارث یکی از پرکاربردترین امور حقوقی است و هر شخص در مدت قید حیات خود تقریباً یک بار هم که شده با موضوع ارث روبه رو می شود.

به طور کلی موجبات ارث به دو دسته تقسیم می شوند:
1- نسب
2- سبب

الف: اشخاصی که به موجب نسب ارث می برند به سه دسته تقسیم می شوند:
1- پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد
2- اجداد و برادر و خواهر و اولاد آنها
3- اعمام و اخوال و خالات و اولاد آنها

ب: اشخاصی که به موجب سبب ارث می برند هریک از زوجین می باشد که در حین فوت دیگری زنده باشد.
در بحث ارث فقط ورثه زمانی مالکیت نسبت به ترکه پیدا می کنند که مورث فوت شده باشد و پس از اداء حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق می گیرد که بایستی قبل از تقسیم ارث اداء شود بدین شرح:
1- قیمت کفن و دفن میت و دیگر اعیان به طور مثال عینی که متعلق به رهن است.
2- دیون و واجبات مالی متوفی با عنایت به این موضوع که به فوت دیون و واجبات مالی متوفی که وعده دار بوده اند نیز حال می شوند به طور مثال چنانچه متوفی یک فقره چک به تاریخ سال دیگر داشته است به موجب فوت او این بدهی حال می شود یعنی نقد شده و بایستی از ترکه او پرداخت نمود.
3- وصیت متوفی که از واجبات است و 1/3 آن قطعی و مازاد بر آن با تأدید ورثه میسر است.

پس از گذر از موارد فوق البیان مابقی ما ترک به عنوان ارث قابلیت تقسم را خواهند داشت.
یکی از مهمترین شرایط ارث بردن زنده بودن وارث حین فوت مورث است و اگر حملی وجود داشته باشد باید حین وفات نطفه او منعقد شده باشد و زنده هم متولد شود هر چند یک لحظه پس از آن بمیرد.

موانع ارث عبارتند از:
1- قتل
2- کفر
3- لعان
4- ولدالزنا

الف: قتل
اگر کسی مورث خود را بکشد از ارث او ممنوع شده هر چند قتل به مباشرت یا شراکت باشد یا سبب آن را فراهم آوردن البته نکته حائز اهمیت این است که اگر قتل به حکم قانون یا دفاع مشروع باشد مانع ارث نیست.

ب: کفر
کافر از مسلمان ارث نمی برد و اگر بین مورثین کافر مسلمانی وجود داشته باشد کافرین ارث نمی برند هر چند مقدم در ارث بر مسلمان باشند و همه ماترک به مسلمان می رسد.

ج: لعان
پس از لعان زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند و همچنین فرزندی که سبب انکار و لعان واقع شده از پدر و پدر نیز از او ارث نمی برد ولی فرزند از مادر و خویشاوندان مادری ارث می برد و بالعکس.

د: ولدالزنا
ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنها ارث نمی برد ولی اگر نسبت به یکی از طرفین به واسطه اکراه، اجبار و یا شبهه باشد طفل از همن طرف و اقوام او ارث می برد و بالعکس

گواهی انحصار وراثت

گواهی انحصار وراثت:

انحصار وراثت در معنی لغوی به معنای منحصر نمودن وراث آمده است ولی انحصار وراثت در حقوق بدین شرح است:
یعنی معلوم نمودن تعداد وراث متوفی توسط مراجع قانونی

روند قانونی انحصار وراثت چگونه است..؟
پس از فوت متوفی، موضوع از طریق بیمارستان به مراجع صالح گزارش می شود و مراجع صالح به توسط اداره ثبت احوال موضوع را ثبت نموده و سپس شناسنامه آن فرد باطل و گواهی فوت نیز صادر می‌شود.

به طور کلی فوت اشخاص دارای آثار حقوقی زیادی می باشد ولی مهمترین اثر فوت شخص را می توان انتقال اموال به صورت قهری به وراث دانست.

وراث در صورتی می توانند سهم الارث خود را مطالبه نموده و در آن دخل و تصرف که موجبات آن را فراهم نمایند در خصوص موجبات ارث در همین سایت مطالب ارزنده ای برای علاقه مندان قرار دارد ولی پس از آن لازم است تعداد وارث و سهم الارث هر یک از آنان در مراجع قضایی مشخص شود.

اشخاصی که ذینفع در انحصار وراثت می باشند عبارتند از:
1-  وراث
2- طلبکاران متوفی
3- وصی «کسی که به او وصیت شده و مأمور انجام وصیت است» در مواردی که تعیین وراث برای تنفیذ و اجرای وصایای متوفی لازم است.
4- موصی‌ له «کسی که به نفعش وصیت شده» در مواردی که تنفیذ وصیت مزبور از سوی وراث لازم است.
5- شخصی که از اثبات وراثت شخص دیگری منتفع می‌گردد می‌تواند درخواست انحصار وراثت بدهد. مثل کسی که مالی از ترکه را از وراث خریده است.

مرجع صالح برای گواهی انحصار وراثت کجا است..؟
ورثه می توانند با مراجعه به شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی با دریافت فرم مخصوص انحصار وراثت نسبت به تکمیل اسامی افرادی که وارث متوفی می باشند را با مشخصات کامل و نسبت این اشخاص را با آن مرحوم در فرم درج نمایند.

سپس مدارک و مستندات خود را که گواهی فوت متوفی صادره از مراجع قانونی است به انضمام شناسنامه و کارت ملی اشخاصی که ارث می‌برند را به همراه دو شاهد که متقاضیان ارث را می‌شناسند، به یکی از دفا‌تر اسناد رسمی برده تا دفتر اسناد رسمی نسبت به گواهی امضا، اقدام نماید.

وراث مکلفند فهرستی کامل از اموال و دارایی ‌های منقول و غیرمنقول متوفی را به اداره دارایی منطقه ای که محل آخرین سکونت فرد متوفی است ارائه نمایند تا گواهی مالیات بر ارث دریافت نمایند.

سپس ورثه به همراه مدارک آماده شده از مراجع قضایی از جمله:
1- گواهی فوت متوفی
2- فرم انحصار وراثت
3- گواهی مالیات بر ارث
4- شناسنامه و کارت ملی متقاضیان دریافت ارث
5- استشهادیه شهود که به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده است به شورای حل اختلاف مراجعه و درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را با دادخواست تقدیم نمایند.

نکته: در صورتی که ورثه به عمد نام یک یا چند تن دیگر از وراث را در دادخواست اعلام ننماید، این عمل در حکم کلاهبرداری بوده و با شکایت ذینفع قابل تعقیب و مجازات است.

وکیل کرج علیزاده

بهترین وکیل ارث و انحصار وراثت در کرجبهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرجبهترین وکیل چک در کرجبهترین وکیل حقوقی در کرجبهترین وکیل خانواده در کرجبهترین وکیل در کرجبهترین وکیل طلاق در کرجبهترین وکیل کیفری در کرجبهترین وکیل ملکی کرجبهترین وکیل مهریه در کرجپذیرش پرونده های مهریه در تمام نقاطقبول وکالت دعاوی طلاق در کرجقبول وکالت دعاوی مهریه در کرجوکیل امور ثبتی دلسوز در کرجوکیل امور حسبی حاذق در کرجوکیل حقوقی کاردان در کرجوکیل کاربلد در کرج

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *